Fogszabályozás Felnőttkorban

Sokszor felnőttként döntünk úgy, hogy szeretnénk mosolyunkat szebbé tenni és felmerül a kérdés, hogy vajon nem késő-e belevágni a fogszabályozási kezelésbe.

Jó hírünk, hogy a fogszabályozás nem csak gyermekkorban kivitelezhető, hanem felnőttkorban is sikeresen végezhető kezelés. Mára bebizonyosodott, hogy a fogszabályozás nem csak gyerekkorban lehetséges, hanem a ma már elérhető fejlett technológiáknak köszönhetően gyakorlatilag bármilyen életkorban alkalmazható, ha a feltételek adottak. 

Klinikánkon valljuk, hogy a fogszabályozás elkezdésére soha nem késő. Dr. Hary Réka felnőtt fogszabályozással foglalkozó szakorvosunk sok éves szakmai tapasztalata bizonyítja, hogy a gyermekinél idősebb korban is nagyon szép eredmények érhetőek el a kialakult új fogszabályozós technológiák segítségével. Erről Ön is megbizonyosodhat akár egy személyes konzultáció keretében.
Felnőtt fogszabályozásáról körülbelül 18 éves kor után beszélhetünk, amikor már az összes maradandó fog előtört, és az állcsontok növekedése is befejeződött, ezért a felnőttkori fogszabályozás számos ok miatt eltér a növekedésben lévő gyermek kezelésétől. A fogmozgatás felnőttkorban valamivel lassabb mint gyermekkorban így kicsit több türelemre van szükség a megfelelő eredmény eléréséhez. 

Tudjuk, hogy felnőttkorban a fogszabályozó eszköz viselete a mindennapokban időnként zavaró lehet, ezért alkalmazunk láthatatlan technikákat is. A felnőttkori fogszabályozás után nem csak az esztétikai élmény lesz szembetűnőbb, de a szabályos fogakkal a beszéd is tisztábbá válik valamint a fogak kevésbé lesznek hajlamosak a szuvasodásra, mivel a szabályos fogazatot sokkal könnyebb tisztán tartani. Minden tekintetben javul az életminőség a fogszabályozás után, ezért felnőttkorban sem kell lemondani róla, ha gyermekkorban nem volt rá lehetőség. Felnőtt korban és azokban az esetekben, amikor a kívánt eredmény elérése kivehető készülékkel már nem lehetséges, elsősorban a rögzített fogszabályozó készülékeket ajánljuk.

Esztétikus rögzített fogszabályozó készülékeink

Kezelőorvosunk a több mint 100 éves tapasztalattal és technológiai tudással rendelkező, magas minőségű és precizitású német Dentaurum cég által kifejlesztett legmodernebb és tradicionális fogszabályozó készülékeket alkalmazza, melyek körében megtalálhatóak a jól bevált fémkészülékek mellett az esztétikus megjelenést biztosító porcelán készülékek és a belső, láthatatlan, ún. „linguális” készülékek is.

1. Fém-, és porcelánkészülék

Ezen készülékfajták bármely fogszabályzással megoldandó esetben alkalmazhatóak, szükségesség szerint mindkettő vagy csak az egyik fogsorra rögzítve. Esettől függően lehetséges egy esztétikusabb eredmény elérése érdekében alsó fém és felső porcelán készülék egyazon kezelésen belüli kombinációja is.
A fém-, és porcelánkészülékek elengedhetelen eleme a fogakra ragasztott bracketek, melyek segítségével történik a fogszabályozás. A bracketek többféle anyagból is készülhetnek; a leggyakrabban használt fémbrekettek, a nagyobb esztétikai élményt nyújtó porcelán és az esztétikus, a fogszabályozás új dimenzióját nyújtó Discovery Pearl technológia, ami a fogszínnel teljesen megegyező színű bracketekből áll.
A fémbreketek anyagukat tekintve csúcsminőségű rozsdamentes orvosi acélötvözetből készülnek, így jól ellenállnak szájban a különböző hatásoknak, azaz nem deformálódnak, nem kopnak, nem rozsdásodnak. Nikkelérzékeny paciensek számára léteznek nikkelmentes ötvözetből vagy titánból gyártott bracketek is.
A porcelánból készült vagyis az esztétikus bracketek a fog színével majdnem azonos világos anyagból készülnek, ezáltal kevésbé észrevehetőek, mint a fémből készült társaik.
A minél esztétikusabb megjelenés céljából a bracketek talpának (aljzatának) kialakításánál a gyártók törekszenek arra, hogy minél kisebb felszín a lehető legjobb tapadást biztosítsa. A bracketek talpa a legmodernebb lézertechnológiával kerül kialakításra így elérendő a legtökéletesebb illeszkedést a fogazatra. A még esztétikusabb megjelenés elérése érdekében a hagyományos fém készülékeknél a Dentaurum cég által kifejlesztett Discovery Equilibrium technológiánál használt fém bracketek szabad szemmel nehezen észrevehető méretei miatt büszkélkedhetnek a világon gyártottlegkisebb jelzővel. A ragasztott készülékeknél a fogmozgatás a bracketekbe illesztett ív mentén megy végbe, melyek esettől függően többféle vastagságúak lehetnek.
A fiatalok körében kedvelt lehetőség, hogy különböző színes gumikarikákkal rögzíttessék az ívet a brackethez, ezzel elérendő, hogy fogszabályzójuk és mosolyuk még egyedibb és színesebb legyen.

Ha szeretne pontos képet kapni arról, hogy Önnek melyik a legjobban ajánlott készülékfajta, specialistánk örömmel várja fogászatunkon, ahol egy konzultáció keretén belül bővebb felvilágosítást kaphat a mai kor legmodernebb és leghatékonyabb rögzített készülékeiről.

2. Discovery Pearl

A Dentaurum cég által végrehajtott több éves fejlesztés eredményeként született meg ez a fogszabályzó megoldás amire méltán mondhatjuk, hogy meghaladja az eddig használt készülékek által nyújtott teljesítményt, minőséget és az elért esztétikai eredményt is egyben.

Ezen innovatív megoldás a ragasztott porcelánkészülékek továbbfejlesztett változata, amely egy porcelánnal ötvözött speciális anyagnak köszönhetően varázsolja a bracketek színét a fogszínnel szinte teljesen megegyezővé.
A Discovery Pearl bracketek felhelyezés után egybeolvadnak a fog környezetével, a bracketek tökéletes kivitelezésének és méretének köszönhetően szinte teljesen felismerhetetlenek a fogakon.
A Discovery Pearl önmagában testesíti meg a Dentaurum cég több évtizedes fogszabályzási tapasztalatát és a modern kor esztétikai követelményét, így a hihetetlenül természetes megjelenésén túl a Discovery Pearl teljesen megfelel az ideális fogkorrekció legmagasabb követelményeinek is.

Az új készülék fejlesztése során a gyártó nemcsak az esztétikára helyezte a hangsúlyt hanem a még nagyobb komfort elérése érdekében a bracketeket a lehető legvékonyabb formára tervezték így lehetővé téve a fogszabályzó készülék még könnyebb viseletét a kezelés során.

Mivel a Discovery Pearl anyaga teljesen fémmentes, megfelelő megoldást nyújt fémre érzékeny páciensek számára is.

3. Lingual 2D rendszer

A Lingual 2D fogszabályzó rendszer egy modernebb és láthatatlanabb alternatívája a hagyományos ragasztott fogszabályzós készülékeknek amely diszkréten megbújik a fog hátsó, nyelv felőli részén, így válik láthatatlanná az egész kezelés során.
Előnye az esztétikus elhelyezkedésen kívül, hogy mind első és hátsó kisebb fogazati rendellenességeknél nagyon rövid időn belül látványos eredményt lehet vele elérni.

Ideális választás mindazok számára akik szép és szabályos fogazatot szeretnének de nem szeretnék, hogy fogszabályzó készülékük a munkájuk vagy mindennapi életvitelük során látható legyen.

Fogszabályzós specialistánkkal karöltve Klinikánkon valljuk, hogy az egyik legfontosabb alappillérünk a pácienseink megfelelő tájékoztatása így kötelességünk megemlíteni, hogy ezen fogszabályzós készülékeknél egy rövidebb ideig fennálló hátrányként jelentkezhet, hogy felhelyezése után lekicsinyíti a nyelv helyét a szájban így lehetséges, hogy nehezebben tudunk majd beszélni amíg meg nem szokjuk ezt a teljesen az igényinkre szabott fogszabályzó megoldást. A diszkomfort csökkentése érdekében a 2D rendszer breketjei a lehető legkisebb méretűek így adva nagyobb teret a szabadabb beszédnek.

Más láthatatlan rendszerekhez képest a 2D rendszer ugyanazért az eredményért cserébe jobban megfizethetőbb, mint akár a hagyományos láthatatlan sínek így az általa nyújtott eredmények és esztétikán kívül ez is fontos tényező volt abban, hogy széles körben kedveltté vált az egész világon.

Retenciós készülék

A fogszabályzás utolsó lépéseként a retenciós, kivehető készüléket a rögzített fogszabályozó készülék levétele után alkalmazzuk, a fogszabályzással elért eredmény fixálása céljából.

Ha szabadabban szeretne mosolyogni a világra a fogszabályzós kezelése során is akkor keresse fel klinikánkat bizalommal, ahol specialistánkkal történő találkozás során még többet megtudhat az esztétikus fogszabályzásról.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó árakról az alábbi gombra kattintva tájékozódhat.