Fogszabályozás Gyermekkorban

Gyermekkorban a fogszabályozás lehetőségei még nagyon tág határok között mozognak. Ilyenkor csontjaink még folyamatos fejlődésben, átépülésben vannak.

A különböző fogszabályozó készülékekkel a gyermekek fogazata a növekedési szakaszban még relative könnyebben alakítható, az állcsontok és a fogak növekedési iránya is könnyebben befolyásolható.

Kisgyermekkorban a kivehető fogszabályozó készülékek alkalmazásával is nagyon szép eredmények érhetőek el, a kivehető készülékek alkalmazásának köszönhetően a későbbi fix fogszabályozó készülék alkalmazásának idejét lerövidíthetjük. Tinédzser korban rögzített fogszabályozó készülékkel érhető el az esztétikus, egészséges mosoly.

Tudjuk, hogy egy gyermek számára is mennyire fontos az, hogy milyen élmények érik egy fogorvosi rendelőben, hiszen egyetlen rossz fogorvosi tapasztalat hosszú évekig elkísérheti vagy akár egy egész életen át meghatározhatja a fogászati kezelésekhez való viszonyunkat.

Ezért rendelőnkben kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a gyermekek barátságos környezetbe érkezzenek és szakorvosunk a megfelelő tapasztalattal és türelemmel fogadja őket.

Orvosunkkal történő első, gyermekközpontú konzultációért keresse bizalommal klinikánkat ahol családias környezetben várjuk a család apraját-nagyját.

Kivehető fogszabályozó készülékek

A kivehető készülékek elsősorban gyermekkorban alkalmazhatók, amikor a szervezet még növekedésben, fejlődésben van. A fejlődésben lévő szervezetnek hála ebben a korban a fogak mozgatása, illetve az állcsont növekedésének befolyásolása is könnyebben megvalósítható, a legtöbb esetben az ideális állcsont és a szabályos fogsor kialakításához esetenként szükséges foghúzások, műtéti beavatkozások elkerülhetők.
 
Egy állcsont szabályozásakor alkalmazott kivehető készülék típusok:
Tágítócsavaros lemez és Y lemez: 8-9 éves kortól, feltorlódott front fogak helyreállítására, keresztharapás gyógyítására szolgáló készülékek.
 
Alsó és felső állcsont egyidejű fogszabályozásakor, a harapásban megfigyelhető rendellenességek állítására szükséges kivehető készülékek:
Aktivátor készülék, Frankel készülék, Hansa készülék: Gyermekkorban, 9-10 éves kortól használható készülékek. A funkciós készülékek a serdülő korban 13 éves korig alkalmazhatóak. 13 éves kortól rögzített készülék alkalmazása javasolt.

Ha még többet szeretne megtudni a kivehető készülékekről akkor forduljon bizalommal kezelőorvosunkhoz aki egy első konzultáció keretén belül bővebb felvilágosítást ad mind az Önnek vagy gyermekének legmegfelelőbb készüléktípusról.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó árakról az alábbi gombra kattintva tájékozódhat.