+36 1 400 1167

1164 Budapest, Művezető utca 7.

Mikor érdemes fogászati vizsgálaton megjelennem?

Nem csak akkor érdemes megjelenni, ha van valamilyen fájdalom, vagy panasz. Fogászati probléma akkor is kialakulhat, ha nem okoz észrevehető panaszt, tünetet. Ezért mi a Bobdentnél azt javasoljuk, hogy fél évente érdemes megjelenni egy általános fogászati állapotfelmérésen, így a tünet nélküli fogászati teendők hamar kiszűrhetők, a nagyobb problémák megelőzhetők.

Miért éri meg hozzánk jönni állapotfelmérésre?

Törekszünk arra, hogy a legpontosabb diagnózist állítsuk fel az Ön számára, szeretnénk biztosítani azt is, hogy pontosan megértse az általunk javasolt kezelések sajátosságait.

Ehhez a rendelőnkben helyben elérhető high-tech diagnosztikai eszközök  és a megértést segítő kiadványok állnak rendelkezésére. Az Ön fogazati állapotát, és a szükséges kezelési lehetőségeket részletesen, érthetően, figyelmesen és türelmesen átbeszéljük Önnel. Amikor  lehetőség van rá, igyekszünk több lehetséges kezelési alternatívát is ismertetni. 

Már a konzultációval is az a célunk, hogy minden információ a rendelkezésére álljon ahhoz, hogy megfelelő rálátással rendelkezzen a saját fogászati állapotával kapcsolatban, és a felmerülő kezelési lehetőségek közül körültekintően tudjon választani, dönteni. 

Mit tartalmaz egy állapotfelmérés a Bobdentnél?

1. Személyes konzultáció

Egy konzultáció mindenképp tartalmaz egy személyes találkozást az egyik fogorvos kollégánkkal. Az Önnel történt előzetes telefonos egyeztetés és a panasza alapján, ahhoz a szakemberhez igyekszünk konzultációs lehetőséget biztosítani, akiről feltételezzük, hogy az Ön kezelését végzi majd.

2. Diagnosztika

A személyes találkozás során kollégánk felméri az Ön fogászati állapotát, közösen megbeszélik azt, hogy milyen kezelésre, kezelésekre lesz szükség, majd a kezeléshez szükséges diagnosztikai felmérések következnek, amik lehetnek röntgen vagy 3D (CBCT) felvétel, fogászati scan, fotók, lenyomatok. A diagnosztikai felmérés alapján a konzultáció során fogorvos kollégánk összeállít egy vagy több lehetséges kezelési tervet, amiket ismertet Önnel. Közösen megbeszélik a kezelések közti különbségeket, előnyöket, hátrányokat. 

3. Kezelési terv

A konzultáció során fogorvosunk tehet javaslatot arra nézve, hogy ő melyik kezelést ajánlja, ugyanakkor természetesen a döntés az Öné. A döntést nem kell feltétlenül azonnal a rendelőben a konzultáció során meghoznia. A szóban elmondott opciókat egy-egy komolyabb döntést igénylő esetben írásban is összefoglaljuk, és a kezelési terveket információval, képekkel illusztrálva emailben eljuttatjuk Önnek. Így lehetősége van otthoni környezetben is átgondolni a kezelési tervet, majd visszajelezni nekünk a döntéséről.

 

Fáj a fogam, csak pillantsunk rá!

Előfordul, hogy a már kialakult fájdalom miatt keresik fel pácienseink a rendelőt konzultáció céljából. Csak pillantsunk rá, és gyorsan segítsünk. Természetesen ahogy berendelésünk szerint lehetséges, a mihamarabbi konzultációs időpontot biztosítjuk ilyenkor. A konzultáció után a sürgős kezelést a lehető leghamarabb megkezdjük, hogy a fájdalmat megszüntessük, gyakran ugyanazon alkalommal. A fogászati elsősegély-kezelést követő alkalommal, amikor a páciensnek már megszűnt a fájdalma, megbeszéljük, hogy ezután milyen kezelésre van szükség ahhoz, hogy tartós megoldás szülessen.A szolgáltatáshoz kapcsolódó árakról az alábbi gombra kattintva tájékozódhat.