Dr. Bártfai Eszter M.Sc.

Fog- és szájbetegségek szakorvosa, Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

Üdvözlöm! Dr. Bártfai Eszter vagyok.

1999-ben szereztem fogorvosi diplomát a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán, azóta pedig folyamatosan dolgozom fogorvosként.  Rezidensi éveim után a Bobdent Fogászat egyik alapító tulajdonosaként végzem hivatásom a fogorvosi szék mellett.

„Miért lesz valaki fogorvos?” 

Gyakran feltették már nekem ezt a kérdést.

Már gyerekkoromban is orvos akartam lenni, és annak ellenére, hogy kislányként egészen az egyetemi időszakig nagyon féltem a „fogorvostól”, mégis ezt a hivatást választottam, mert ezen hivatás gyakorlásával tehetem a legtöbbet pácienseimért: a fogorvos páciense szép, esztétikus mosolya kialakításával egyrészt emeli az önbizalmát, egyben pedig a páciens magasabb életminőségéhez is hozzájárul. 

Fontosnak tartom, hogy a kezelések során a páciensek biztonságban érezzék magukat a kezeim alatt. Nagy örömömre szolgál, amikor egy visszatérő páciens arról számol be, hogy már minden szorongás nélkül ül be a fogorvosi székbe. 

Küldetésem

A fogakat érintő betegségek kezelése során a fogak megmentésére törekszem, maximalista hozzáállással. Célom, hogy az általam elvégzett fogmegtartó kezelések után a páciens valóban még hosszú-hosszú évekig megtarthassa a megmentett fogát. 

A fogmegtartó kezelések mellett a már elveszített fogak helyreállításához szükséges fogászati kezeléseket is végzek. 

Számomra a legkedvesebb szakmai területek a speciális, nagy felbontású mikroszkóp segítségével kivitelezett professzionális gyökérkezelések, és az esztétikus fogpótlások készítése természetes fogakra és implantátumokra. 

A saját, természetes fogak megőrzését küldetésemnek tartom. Bizonyított tény, hogy az operációs mikroszkóp segítségével végzett gyökérkezelések hosszú távú sikeressége messze felül múlja a hagyományos, nagyítás nélküli gyökérkezelések sikerességét. Ezért 2016-ban a Torinói Egyetemen mesterkurzust végeztem a mikroszkópos gyökérkezelés témakörben, és büszke vagyok rá, hogy még ebben az évben, 2016-ban beszereztük a Bobdentben az első operációs mikroszkópot rendelőnkbe. 

A sikeres tapasztalatok után vezetőként elhatároztam, hogy a Bobdentben csakis a  magas szakmai minőséget jelentő, hosszútávú eredményességet megcélzó,  professzionális gyökérkezelés lesz szakmailag a norma, minden kollégánk esetében. Ezért nem sokkal később megalkottuk és bevezettük az ehhez szükséges Bobdent-protokollt, és a második mikroszkóp, valamint további professzionális eszközök beszerzésével lehetővé tettük, hogy rendelőnkben minden gyökérkezelést nagy nagyításban, a legkorszerűbb tudás és eszközök birtokában a legjobb anyagokkal  végezzünk. Ezen intézkedések és fejlesztések vezettek oda, hogy a hozzánk forduló pácienseknek a fogmegtartás terén is a tőlünk telhető legtöbbet tudjuk nyújtani szakmailag és emberileg egyaránt. 

Sajnos nem minden fog menthető. Az elvesztett fogak pótlása az esztétika és a rágóképesség helyreállítása miatt is különösen fontos. Hatalmas sikerélmény és öröm számomra, amikor a fogpótlással sikerül visszaadnom valakinek a mosolyát, egészségét. 

A folyamatos fejlődés elengedhetetlen számomra.  Ahhoz, hogy a legkorszerűbb technológiával, műszerezettséggel és anyagokkal végezhessem hivatásom, folyamatosan képzem magam hazai és nemzetközi kurzusokon, konferenciákon.

Szakterületem: Gyökérkezelések, mikroszkópos gyökérkezelés, esztétikus fogpótlások készítése, fémmentes fogrestaurációk, implantációs fogpótlások, kozmetikai fogászat, általános fogászat

Fő érdeklődési köröm: Operációs mikroszkóppal nagyításban végzett precíziós gyökérkezelési technikák, esztétikus fogpótlások készítése

Szakmai gyakorlataim:
2018 – V. International Congress of Austrian Society of Endodontology
2017 – Nobel Biocare Sebészeti és Protetikai kurzus
2017 – All-on-4 Protocoll (Dr. Armando Lopes – Nobel Biocare)
2017 – Modell menedzsment funkcionalitás egy rendszerben (Amman Girrrbach)
2016 – Posztgraduális Clinical and Surgical Microendodontics mesterképzés (Torinói Egyetem – Olaszország)
2016 – A gyökércsatorna megmunkálás magas szintű technikái gyakorlati képzés (Dr. Roberto Cristescu)
2016 – Endodonciai kongresszus
2015 – Az S Technika – Megbízható endodontiai protokoll a trepanálástól az apikális mikrosebészetig képzés (Prof. John J. Stropko D.D.S.)
2015 – Mikroszkóp asszisztált esztétikai rehabilitáció kurzus (3M)
2002 – Fog- és szájbetegségek szakvizsga 
1999 óta magánrendelői praxis
1999 – Fogorvosi diploma 

Nyelvismeretem: olasz, angol