+36 1 400 1167

1164 Budapest, Művezető utca 7.

Professzionális
Gyökérkezelés

Ahhoz, hogy egy gyulladt fogat átmenetileg panaszmentessé tegyünk, elég egy átlagos gyökérkezelés. Azonban egy gyökérkezelt fog hosszú távú megtartásához már professzionális gyökérkezelés szükséges. Nálunk a Bobdentnél ehhez minden adott:  korszerű tudás, eszközök, tapasztalat és nem utolsósorban elhivatottság. 

Mikor és miért szükséges a gyökérkezelés?

A hirtelen fellépő, kínzó fogfájást, ami miatt Ön vagy családtagja minket felkeres, a fog gyulladása okozza. Ilyenkor alkalmazzuk a gyökérkezelést, rendelőnkben a professzionális gyökérkezelést speciális mikroszkóppal, speciális eszköztárral, és professzionális kezelésre szakosodott fogorvos kollégákkal.

Fog körüli gyulladások esetében is megoldást nyújthat a professzionális gyökérkezelés. Sokszor azonban az ún. krónikus, fog körüli gyulladások csak “véletlenül” derülnek ki egy-egy panoráma röntgenfelvétel készítése és elemzése során. De ezek a fájdalommentes, tünetnélküli gyulladások később is fellángolhatnak, komoly fájdalmat, az arc megduzzadását okozva.

A fogbélgyulladás tünetei, melyek esetén gyökérkezelésre kell számítani:

  • Intenzív, lüktető, szinte csillapíthatatlan fájdalom a fogban, ami gyakorta éjszaka jelentkezik.
  • A többi foghoz képest erősebb harapás, és nyomás érzékenység a fogban.
  • A fog körül az íny érzékeny és duzzadt.
  • A fogbélgyulladást fejfájás és migrén kísérheti.
  • Hidegre hosszas, elhúzódó érzékenység a fogban.

Mi az a gyökérkezelés?

Mi a gyökérkezelés célja?

A gyökérkezelés legfőbb célja a saját fog megmentése, a foghúzás elkerülése, illetve a fog eredeti funkciójának helyreállítása.  

A gyökérkezelés egy olyan fogmegtartó kezelés, amely során a fogbél gyulladásos folyamatait megszüntetjük. A fogat konzerváljuk, vagyis eltávolítjuk a fog belsejében található, már nem jól működő ideg- és vérellátási rendszert, majd speciális tömőanyag segítségével a gyökércsatornát teljes hosszában tartósan lezárjuk, mindezt fájdalommentesen.

Mire jó a gyökérkezelés?

A gyökérkezeléssel elkerülhetjük a foghúzást, fogaink elvesztését. A professzionálisan gyökérkezelt fog még hosszú éveken át jól megtarthatja funkcióját.

Professzionális gyökérkezelés a Bobdent Fogászatnál

Tudjuk, hogy a gyökérkezelés precizitása döntően meghatározza a gyökérkezelt fog sorsát, éppen ezért rendelőnkben irányelvként tűztük ki a precíz, professzionális eszközökkel, szaktudással és tapasztalattal történő gyökérkezelést. Folyamatos hazai és nemzetközi képzéseken vesznek részt fogorvosaink és a legkorszerűbb eszközökkel, felszereltséggel dolgozunk.

Mikroszkópos gyökérkezelés előnyei

A mikroszkóp alkalmazásának számos olyan előnye van, amivel a kezelés folyamatát meg lehet könnyíteni, hosszú távon pedig eredményesebbé tehetjük a fogmegtartó kezelést. Mikroszkóp alkalmazásával olyan nehezen megoldható esetekben is tudunk sikeres gyökérkezelést végezni, ahol az általános fogorvosi gyakorlat már csődöt mondana.

Lépjen velünk kapcsolatba és visszahívjuk Önt!

A mikroszkópos gyökérkezelés menete

A gyökérkezelést követő napokban érzékenység, fájdalom jelentkezhet, ami teljesen normális. Több hétig, hónapig elhúzódó fájdalom esetében fel kell keresni a szakorvost.

Miért fontos a professzionális gyökérkezelés?

Miért forduljunk inkább endodonciai kezelésekre szakosodott szakorvoshoz?

Az endodoncia a gyökérkezeléssel foglalkozó tudományág elnevezése.

A gyökérkezelések során – csak úgy, mint más eljárásoknál is – kiemelten fontos a fog szakszerű, pontos tisztítása, hiszen nem célunk, hogy a baktériumok újabb gyulladást, fertőzést okozzanak. Tapasztalataink alapján a megfelelő szakmai ismeretekkel, technológiai háttérrel és gyakorlattal rendelkező, mikroszkóppal történő nagyításban dolgozó specialista a gyökérkezelés során jobb eredményeket érhet el. A gyökérkezelés biztosabb prognózisa érdekében célszerű élni ezzel a lehetőséggel, hiszen „a saját fog a legjobb implantátumunk”.

Mi az oka, hogy költségesebb az eljárás a hagyományos gyökérkezeléstől?

Az innovatív technológiákkal végzett (mikroszkóp, lézer, ultrahang) gyökérkezelés hatványozottan időigényesebb, eszközigényesebb, munkaigényesebb (szaktudás, tapasztalat megszerzése, helyes kivitelezés szempontjából is) mint a hagyományos gyökérkezelés.

A mikroszkópos gyökérkezelés első ránézésre költséges eljárásnak tűnhet, de a kezelés díja valójában olyan elemeket tartalmaz, melyek döntően hozzájárulnak ahhoz, hogy a kezelt fog hosszú távon megtartható legyen. 

Hosszú távon érdemes mérlegelni: a kezelés ugyan költségesebb, viszont elkerülhető a fog elvesztése vagy olyan költségesebb beavatkozások, mint a híd készítése vagy az implantáció.

Gyökérkezelésre specializálódott szakorvosaink

Dr Bártfai Eszter – Fog- és szájbetegségek szakorvosa, Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

Dr. Bártfai Eszter

Rendelőnkben a mikroszkópos gyökérkezelést magasan képzett szakorvosok végzik Dr. Bártfai Eszter szakmai vezetésével, aki a Torinoi Egyetem (Olaszország) 1 éves mesterképzését is elvégezte a mikroszkópos gyökérkezelés témában.

Dr. Sass Loránd – fogszakorvos

Dr. Sass Lóránd

Fog- és szájbetegségek szakorvosa, Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

Dr Szlovák Anikó – Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos

Dr. Szlovák Anikó

Fog- és szájbetegségek szakorvosa, Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

Jelentkezzen konzultációra

Gyökérkezelés konzultáció

Professzionális gyökérkezeléssel a fájdalmas, gyulladt fogak is helyreállíthatóak, amelyek a funkció és az esztétika érdekében akár élete végéig kiszolgálhatják Önt. Gyökérkezelésre specializált szakorvosaink és high-tech eszközparkunk áll a sikeres és a fájdalommentes gyökérkezelés hátterében.

A fogászati vizsgálaton nem csak akkor érdemes megjelenni, ha valamilyen fájdalma, vagy panasza van. Fogászati probléma akkor is kialakulhat, ha nem okoz észrevehető panaszt, tünetet.

Mi a Bobdentnél azt javasoljuk, hogy fél évente érdemes megjelenni egy általános fogászati állapotfelmérésen, így a tünet nélküli fogászati teendők hamar kiszűrhetők, a nagyobb problémák megelőzhetők. 

Kérjen időpontot az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével. Kollegáink keresni fogják a megadott elérhetőségen időpont egyeztetés céljából. 

Sűrgős esetben kérjük hívja a +36 1 400 1167-es számot!