Professzionális
Gyökérkezelés

Ahhoz, hogy egy gyulladt fogat átmenetileg panaszmentessé tegyünk, elég egy átlagos gyökérkezelés. Azonban egy gyökérkezelt fog hosszú távú megtartásához már professzionális gyökérkezelés szükséges. Nálunk a Bobdentnél ehhez minden adott:  korszerű tudás, eszközök, tapasztalat és nem utolsósorban elhivatottság. 

Mikor és miért szükséges a gyökérkezelés?

A hirtelen fellépő, kínzó fogfájást, ami miatt Ön vagy családtagja minket felkeres, a fog gyulladása okozza. Ilyenkor alkalmazzuk a gyökérkezelést, rendelőnkben a professzionális gyökérkezelést speciális mikroszkóppal, speciális eszköztárral, és professzionális kezelésre szakosodott fogorvos kollégákkal.

Fog körüli gyulladások esetében is megoldást nyújthat a professzionális gyökérkezelés. Sokszor azonban az ún. krónikus, fog körüli gyulladások csak “véletlenül” derülnek ki egy-egy panoráma röntgenfelvétel készítése és elemzése során. De ezek a fájdalommentes, tünetnélküli gyulladások később is fellángolhatnak, komoly fájdalmat, az arc megduzzadását okozva.

A fogbélgyulladás tünetei, melyek esetén gyökérkezelésre kell számítani:

  • Intenzív, lüktető, szinte csillapíthatatlan fájdalom a fogban, ami gyakorta éjszaka jelentkezik.
  • A többi foghoz képest erősebb harapás, és nyomás érzékenység a fogban.
  • A fog körül az íny érzékeny és duzzadt.
  • A fogbélgyulladást fejfájás és migrén kísérheti.
  • Hidegre hosszas, elhúzódó érzékenység a fogban.

Mi az a gyökérkezelés?

Mi a gyökérkezelés célja?

A gyökérkezelés legfőbb célja a saját fog megmentése, a foghúzás elkerülése, illetve a fog eredeti funkciójának helyreállítása.  

A gyökérkezelés egy olyan fogmegtartó kezelés, amely során a fogbél gyulladásos folyamatait megszüntetjük. A fogat konzerváljuk, vagyis eltávolítjuk a fog belsejében található, már nem jól működő ideg- és vérellátási rendszert, majd speciális tömőanyag segítségével a gyökércsatornát teljes hosszában tartósan lezárjuk, mindezt fájdalommentesen.

Mire jó a gyökérkezelés?

A gyökérkezeléssel elkerülhetjük a foghúzást, fogaink elvesztését. A professzionálisan gyökérkezelt fog még hosszú éveken át jól megtarthatja funkcióját.

Professzionális gyökérkezelés a Bobdent Fogászatnál

Tudjuk, hogy a gyökérkezelés precizitása döntően meghatározza a gyökérkezelt fog sorsát, éppen ezért rendelőnkben irányelvként tűztük ki a precíz, professzionális eszközökkel, szaktudással és tapasztalattal történő gyökérkezelést. Folyamatos hazai és nemzetközi képzéseken vesznek részt fogorvosaink és a legkorszerűbb eszközökkel, felszereltséggel dolgozunk.

Mikroszkópos gyökérkezelés előnyei

A mikroszkóp alkalmazásának számos olyan előnye van, amivel a kezelés folyamatát meg lehet könnyíteni, hosszú távon pedig eredményesebbé tehetjük a fogmegtartó kezelést. Mikroszkóp alkalmazásával olyan nehezen megoldható esetekben is tudunk sikeres gyökérkezelést végezni, ahol az általános fogorvosi gyakorlat már csődöt mondana.

Lépjen velünk kapcsolatba és visszahívjuk Önt!

A mikroszkópos gyökérkezelés menete

A gyökérkezelést követő napokban érzékenység, fájdalom jelentkezhet, ami teljesen normális. Több hétig, hónapig elhúzódó fájdalom esetében fel kell keresni a szakorvost.

Miért fontos a professzionális gyökérkezelés?

Miért forduljunk inkább endodonciai kezelésekre szakosodott szakorvoshoz?

Az endodoncia a gyökérkezeléssel foglalkozó tudományág elnevezése.

A gyökérkezelések során – csak úgy, mint más eljárásoknál is – kiemelten fontos a fog szakszerű, pontos tisztítása, hiszen nem célunk, hogy a baktériumok újabb gyulladást, fertőzést okozzanak. Tapasztalataink alapján a megfelelő szakmai ismeretekkel, technológiai háttérrel és gyakorlattal rendelkező, mikroszkóppal történő nagyításban dolgozó specialista a gyökérkezelés során jobb eredményeket érhet el. A gyökérkezelés biztosabb prognózisa érdekében célszerű élni ezzel a lehetőséggel, hiszen „a saját fog a legjobb implantátumunk”.

Mi az oka, hogy költségesebb az eljárás a hagyományos gyökérkezeléstől?

Az innovatív technológiákkal végzett (mikroszkóp, lézer, ultrahang) gyökérkezelés hatványozottan időigényesebb, eszközigényesebb, munkaigényesebb (szaktudás, tapasztalat megszerzése, helyes kivitelezés szempontjából is) mint a hagyományos gyökérkezelés.

A mikroszkópos gyökérkezelés első ránézésre költséges eljárásnak tűnhet, de a kezelés díja valójában olyan elemeket tartalmaz, melyek döntően hozzájárulnak ahhoz, hogy a kezelt fog hosszú távon megtartható legyen. 

Hosszú távon érdemes mérlegelni: a kezelés ugyan költségesebb, viszont elkerülhető a fog elvesztése vagy olyan költségesebb beavatkozások, mint a híd készítése vagy az implantáció.

Gyökérkezelésre specializálódott szakorvosaink

Dr Bártfai Eszter – Fog- és szájbetegségek szakorvosa, Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

Dr. Bártfai Eszter

Rendelőnkben a mikroszkópos gyökérkezelést magasan képzett szakorvosok végzik Dr. Bártfai Eszter szakmai vezetésével, aki a Torinoi Egyetem (Olaszország) 1 éves mesterképzését is elvégezte a mikroszkópos gyökérkezelés témában.

Dr. Szlovák Anikó

Fog- és szájbetegségek szakorvosa, Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

Jelentkezzen konzultációra

Gyökérkezelés konzultáció

Professzionális gyökérkezeléssel a fájdalmas, gyulladt fogak is helyreállíthatóak, amelyek a funkció és az esztétika érdekében akár élete végéig kiszolgálhatják Önt. Gyökérkezelésre specializált szakorvosaink és high-tech eszközparkunk áll a sikeres és a fájdalommentes gyökérkezelés hátterében.

A fogászati vizsgálaton nem csak akkor érdemes megjelenni, ha valamilyen fájdalma, vagy panasza van. Fogászati probléma akkor is kialakulhat, ha nem okoz észrevehető panaszt, tünetet.

Mi a Bobdentnél azt javasoljuk, hogy fél évente érdemes megjelenni egy általános fogászati állapotfelmérésen, így a tünet nélküli fogászati teendők hamar kiszűrhetők, a nagyobb problémák megelőzhetők. 

Kérjen időpontot az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével. Kollegáink keresni fogják a megadott elérhetőségen időpont egyeztetés céljából. 

Sűrgős esetben kérjük hívja a +36 1 400 1167-es számot!