Garanciális elemek és
periódusok a Bobdentnél

Garancia esztétikai és protetikai beavatkozásokra

A Bobdentben készült esztétikus fogtömések után 1 év garanciát vállalunk.

A nálunk elvégzett esztétikai és protetikai kezelések után garanciát vállalunk, az alább felsorolt módon:

  •  A Nobel Procera fogpótlásokra  – természetes fogakra készített fogpótlások esetén – 5 év garanciát vállalunk.
  • Pácieneseink számára a Nobel implantátumokra a Nobel Procera fogpótlások a Bobdent megrendelése alapján a Nobel Biocare cég által ún. zárt rendszerben készülnek.
  • Amennyiben Nobel Procera vázszerkezetű fogpótlást Nobel Biocare implantátumokra készítünk és a későbbiekben az implantátumok cseréje szükségessé válna, a Procera fogpótlások vázszerkezetének cseréje is garanciális keretek között valósul meg.

 

Garanciális periódusok a nem Nobel Procera, hanem valamely egyéb,  ún. nyitott rendszerrel készített protetikai és esztétikai kezelésekre:

  • Fémkerámia és cirkónium-kerámia koronák, hidak – 1 év
  • Inlay-ek – 1 év
  • Ideiglenes hidakra, koronákra, protézisekre az ideiglenes jelleg miatt a garancia nem érvényes

Garanciális ellátás implantátum beültetések esetére

Az implantátum sikeres beültetésének aránya nagyon magas, több mint 98,6%. Bizonyos esetekben azonban előfordulhat, hogy a szervezet nem fogad be egy-egy implantátumot. Ez függ az Ön egyedi érzékenységétől és csontszerkezetének stabilitásától.

A garanciális perióduson belül egy implantátum kiesése esetén a Bobdentben egy új implantátum kerül beültetésre, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az implantátum kifizetett árát beszámítjuk az alternatív fogászati megoldás költségeibe.

A Nobel Biocare az általuk gyártott implantátumokra életre szóló garanciát nyújt a felhasználói (a fogorvosok) számára. A Nobel Biocare implantátumok hosszú távú sikerességét számos tudományos és klinikai vizsgálat alátámasztja, bizonyítja.

A Bobdent Fogászat úgy döntött, hogy ezt a garanciát tovább adja páciensei számára, tehát ha a behelyezett Nobel implantátum cseréjére kerülne sor, akkor a csere implantátum beültetetése garanciális keretek között, vagy minimális műtéti díj felszámításával valósul meg.

Fogszabályozási kezelések sikerességére vonatkozó feltétel

A fogszabályozó kezelés sikeressége nagymértékben függ a páciens kezelőorvosával történő együttműködéstől, mert a kezelés aktív szakasza után nagyon fontos a páciens részéről az ún. retenciós készülék viselése, a hosszútávú siker csak így biztosítható.

A kivehető fogszabályozó készülékekre fél év garanciát vállalunk.

Mikroszkópos gyökérkezelés

Gyökérkezelések után érvényes garancia

A professzionális gyökérkezelések alkalmazásával a gyökérkezelt fogak hosszútávú túlélése (5 éven túli szájban maradásuk) statisztikailag jelentősen megnő a hagyományos gyökérkezelésekhez képest. Ennek oka a gyökércsúcsi gyulladások csökkenése. Ugyanakkor a törésveszély minden gyökérkezelt fognál megnő, ezért a fog törésétől védő helyreállítás is szükséges minden gyökérkezelés után.

 

Amennyiben egy, a Bobdentben professzionális módon gyökérkezelt fogat a kezelés után mégis 1 éven belül el kell távolítani akkor is, ha minden, általunk javasolt helyreállítási kezelési folyamat megtörtént, akkor a szükséges fogpótlás kezelési díjából egyéni kedvezményt biztosítunk.