Bobdent Fogászati és Implantációs Központ

Családi fogászati rendelőként büszkék vagyunk rá, hogy kertvárosi hangulatban, mégis egyedülállóan korszerű technológiával várjuk a pácienseinket. A diagnosztikától kezdve a bonyolultabb műtéti beavatkozásokig, mindent egy helyen biztosítunk pácienseink számára.

Valamint a folyamatos magas színvonalú munkavégzés feltételei és a szakmai fejlődés lehetősége biztosított, csakúgy, mint az elkötelezett, támogató hozzáállású, szakmabeli, rendezett tulajdonosi háttér és a barátságos, családias munkahelyi légkör.

A legkorszerűbb diagnosztikai technikák egy helyen

CBCT diagnosztika a precíz tervezésért

A Bobdent Fogászati és Implantációs Központban a röntgen diagnosztikai eszközpark teljesen digitalizált (fogászati kisröntgen, panoráma röntgen, teleröntgen, CBCT készülék). Az ezekkel az eszközökkel készített képeket digitálisan tároljuk, és pácienseinkkel felhőben meg tudjuk osztani.

CBCT készülékünk, amellyel 3D-ben tájékozódni tudunk a pácienseink fogazatáról, állcsont állományáról, a kiváló német Sirona cég terméke, ami a Siemens cég egészségügyi profiljának fogászati leányvállalata. 

A CBCT diagnoszika által készült digitális adatok összeilleszthetők fogászati tervező szoftverekkel és eszközökkel, ezáltal lehetőség nyílik az ún. digitális fogászatra, ami ma már a fogtechnikai munkálatokat meghatározza. A digitális fogászat rendkívüli előnye a hagyományos, “analóg” fogászathoz képest, hogy az egyszerűbb és a komplex, implantációs eljárással készülő fogpótlások a páciensek számára egyedileg tervezhetővé válnak, és a kivitelezés a tervnek megfelelően nagyon pontosan megvalósítható.

Fogászati Scanner a kényelmes, gyors és pontos digitális fogpótlás készítés alappillére

Rendelőnkben 3Shape fogászati intraorális szkenner segítségével lehetőség van arra, hogy a páciens száját és fogait 3D-ben digitalizáljuk.

Azon kívül, hogy ez az eszköz abszolút komfortossá teszi a lenyomatvételt a páciens számára, mert már nincs szükség a sokszor kellemetlen garatreflexet kiváltó hagyományos lenyomatra, még számos más előnyt is kínál. Például a digitális lenyomat, mint fájl, az elkészülés pillanatában megjelenik a fogtechnikai Procera szoftverben a laborban, és a fogtechnikusnak nincs szüksége a hagyományos mintakészítésre sem. Ezáltal felgyorsul a fogtechnikai munkafolyamat, és a hibalehetőségek és pontatlanságok száma is csökken. Ráadásul a fogtechnikus és a fogorvos digitálisan interaktívan tud szakmai tervezési kommunikációt megvalósítani úgy, hogy a páciens még a székben ül, és az esetleges korrekciós lehetőségek is azonnalivá válnak.

DTX Studio – virtuális tervezés a Bobdentben

Az implantációs fogpótlások és műtétek megtervezésére a Bobdentben a Nobel Biocare cég DTX Studio szoftverét alkalmazzuk. A DTX Studio segítségével lehetőségünk van a páciens csontjába virtuálisan implantátumot tervezni, így pontosan fel tudjuk mérni, hogy milyen sebészi módon valósítható meg a páciens foghiányának implantátummal történő helyreállítása. És ennél még többre is képes.

Lépjen velünk kapcsolatba és visszahívjuk Önt!

Virtuális tervezés

A virtuális tervezés hatalmas előnye, hogy a fogorvos a műtét előtt, az íróasztalnál ülve ismeri meg páciense műtéti esetét, úgy, hogy a fogorvosnak nem a műtét alatt kell egy gyors döntést meghoznia, ami a fogpótlás minőségét befolyásolja.

A DTX Studioban nem csak a CBCT-nk által páciensünkről készített csontrészt vizualizálhatjuk, hanem a 3Shape által készített scan felvételét is össze tudjuk párosítani a szoftver segítségével, és a programmal a páciens számára a valós méretű, megfelelő komfortú fogpótlását virtuálisan meg tudjuk tervezni. A virtuális tervezés lehetővé teszi, hogy a páciens tervezett implantátumainak pozíciója ideális legyen mind a páciens egyedi anatómiai adottságai, mind a tervezett fogpótlása szempontjából.

Sebészeti navigáció a Bobdentben a maximális precizitásért

Sebészeti navigáció virtuális tervezés alapján. Miután megterveztük a helyes implantátum pozíció(ka)t, az akkurátus kivetelezés a kulcsa a sikernek! Hogyan segít ebben minket a digitális fogászat? A Bobdent Implantációs Központban erre kétféle megvalósítási lehetőség is kínálkozik: a műtéti sablonok és az X-NAV navigációs rendszer.

Műtétek egyedi sablon segítségével

Az egyik megoldás a mára már elterjedtnek számító implantációs műtéti sablon. Az egyedi műtéti sablont a műtéti terv alapján tervezzük meg a DTX Studio segítségével, virtuálisan. A sablon digitális adataiból ezután 3D nyomtatóval maga a sablon kinyomtatható.  A  jól megtervezett sablon pontosan illeszkedik a páciens állcsontjához, és tartalmazza az implantátumok furatait, megfelelő dőlésszöggel, pozícióval. A páciens implantátumaihoz szükséges furatokat a sablonon keresztül alakítjuk ki. A sablonban kialakított fúróperselyek csak oda engedik az implantátumok behelyezését, ahova a DTX Studioban beterveztük.

Élő, dinamikus műtéti navigáció: X-NAV

Az X-NAV egy egyedülálló digitális navigációs eszköz, amely elérhető a Bobdentben. Az X-NAV egy speciálisan csak műtéti navigációra tervezett, zárt rendszerű,  nagy kapacitású mobilis számítógép, aminek része egy speciális sztereo kamera-rendszer. Az eszköz képes lekövetni a páciens mozgását és a sebész kezét egyaránt. Képes a DTX Studioban készült terv alapján az implantátum pozicionálásakor a sebész kezét pontosan oda vezérelni a páciens száján belül, ahova az implantátumot beterveztük. A lekövetés a QR-kód rendszeren alapul.

Az X-NAV eszközzel lehetőség van arra, hogy olyan komplex műtéti implantációs esetekben is virtuális terv-vezérelten valósítsuk meg az implantációt, amikor a műtéti sablon nem használható, vagy a páciensnek több műtéti alkalomra is szüksége lenne az X-NAV nélkül.

Ezáltal az olyan komplex  implantációs műtétek, mint például az All-On-4 koncepció alapján kivitelezett teljes fogív rehabiltációs eljárások, és a speciális Zygoma implantátumok is navigáltan kerülhetnek behelyezésre, amire a hagyományos műtéti sablon nem nyújt lehetőséget.

A Bobdent Implantációs Központ az X-NAV digitális eszközzel páciensei számára a legkorszerűbb eljárásokat a biztonsággal ötvözi.

CAD-CAM fogtechnika - digitális fogtechnikai megoldás a fogpótlások tervezése és elkészítése során

A digitális fogászat óriási terepe a CAD-CAM fogtechnika, ami eszközök tekintetében ugyan a páciens számára kevésbé szemmel látható, ugyanakkor az elkészült fogpótlás pontosságában, tartósságában, esztétikájában, természetességében, anyagminőségében, komfortérzetében mindenhol visszaköszön. A ma fogtechnikusa egyszerre fogászati szakember és digitális designer.

 

Procera CAD-CAM fogtechnika a Bobdentnél

A Bobdent Implantációs Központ rendelkezik a NobelProcera szoftverrel, ami a fogtechnikai partnerünknél van kihelyezve. A Nobel Biocare implantátumokra készülő fogpótlásokat a Procera CAD-CAM rendszerével fogtechnikus mesterünk megtervezi, és a digitális adatokat továbbítja az USA-ban található Nobel Procera központba. Miután a Procera  CAD-CAM megvalósítással legyártja, elküldi a fogtechnikai laborba a fogpótlás vázát, vagy a már kész fogpótlást.

 

3D nyomtatás a Bobdentnél

A fogtechnikusunk a Procera rendszeren kívül is rendelkezik digitális tervező és gyártó eszközökkel. Így tudunk 3D nyomtatással gyönyörű és pontos ideiglenes koronákat és hidakat előállítani.

Temp shell technika – gyors megoldás a foghiány azonnali pótlására

A Bobdentben a Temp shell technikának köszönhetően arra is van lehetőség, hogy a kihúzandó fogat azonnal implantátummal és ideiglenes koronával pótoljuk. Így a páciens még a kihúzandó foggal érkezik a rendelőbe, és távozáskor már foghiánya azonnal pótolva lesz, előre tervezetten. A digitális rendszereinkkel lehetőségünk van arra, hogy a megtervezett implantátumnak megfelelő pozícióban előre kinyomtassuk az ideiglenes koronát. Ez az ún. Temp shell.

Jelentkezzen konzultációra

Fogászati vizsgálat, konzultáció

Jelentkezzen fogászati konzultációra az Ön vagy akár az egész családja számára. A fogászati vizsgálaton nem csak akkor érdemes megjelenni, ha valamilyen fájdalma, vagy panasza van. Fogászati probléma akkor is kialakulhat, ha nem okoz észrevehető panaszt, tünetet.

Mi a Bobdentnél azt javasoljuk, hogy fél évente érdemes megjelenni egy általános fogászati állapotfelmérésen, így a tünet nélküli fogászati teendők hamar kiszűrhetők, a nagyobb problémák megelőzhetők. 

Kérjen időpontot az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével. Kollegáink keresni fogják a megadott elérhetőségen időpont egyeztetés céljából. 

Sűrgős esetben kérjük hívja a +36 1 400 1167-es számot!