Dr. Orosz Gábor

Fogorvos, Dento-alveolaris sebész szakorvos

Üdvözlöm! Dr. Orosz Gábor vagyok.

2004 óta folyamatosan törekszem arra, hogy egy életre szólóan tartós, komfortos és esztétikus implantációs fogpótlást adhassak azoknak a pácienseknek, akik hozzám fordulnak.

Célom, hogy hivatásomat az elvárható és tőlem telhető legjobb minőségben, legkorszerűbb technikával, szakmai tudással és a legemberségesebb hozzáállással végezzem, hogy Önnek segíthessek.

A praxisomban szerzett tapasztalataim alapján a fogászati implantációs kezelések közül kiemelném azokat a típusú eljárásokat, melyek során a páciens teljes fogazatát helyreállítjuk, egy szájsebészeti lépésben, akár altatásban is, kiegészítő csontpótlási műtétek nélkül.

Ezek az eljárások elsőre esetleg ijesztő beavatkozásnak tűnhetnek, de valójában rengeteg előnye van a páciens számára, ha elkerülhető egy komoly csontpótlás. Néhány példa: az implantátumok nagyobb csontosodási sikeraránya a natív (nem csontpótolt) csontban, a lényegesen rövidebb idő (egy hét, szemben az akár másfél- két évvel!) a fix fogpótlás lehetőségéig, az egyszeri és lényegesen kisebb műtéti traumával járó alkalom, szemben a többszöri csontpótlási műtéttel.

Teljeskörű megoldások

A csontpótlási műtétek nagyon sokszor nagyon jó eredményt adnak, és én is sokszor alkalmazok csontpótlást. Azonban amikor elkerülhető, és a legtöbb teljes fogív rehabilitáció esetében igen, a páciensbarát, egyszerűsített, ugyanakkor bizonyítottan tartós és komfortos megoldásokat nyújtó koncepciókat részesítem előnyben. Ilyen koncepció az eredeti All on four technika, és a speciális esetekre kidolgozott Hibrid Zygoma vagy Quad Zygoma koncepció.

Azért, hogy pácienseimnek ezeket az előnyöket biztosítani tudjam, számos nemzetközileg elismert implantológiai centrum kurzusán részt vettem, hogy kellő tudást szerezzek, majd az évek során saját praxisomban is sikeres tapasztalatokat szereztem, pácienseim legnagyobb elégedettségére.

Szakterületem:

Szájsebészeti beavatkozások, fogászati implantáció, állcsont augmentációs beavatkozások, fogsebészeti műtétek, implantációs fogpótlások, általános fogászat

Fő érdeklődési köröm: Fogászati implantáció

Szakmai gyakorlataim:
2021 – Nobel All-on-4 és Zygoma cadaver kurzus (Malo Clinic – Lisszabon)
2019 – Periimplantáris lágyszövet management kurzus
2019 – Érthető és alkalmazható gnatológia kurzus
2019 – Dinamikus navigációs tréning (Dr. Armando Lopes – Nobel Biocare)
2018 – Implantátumok behelyezése navigált sebészeti eljárással kurzus (Nobel Biocare)
2017 – Nobel Zygoma kurzus (Alicante – Dr. Ruben Davó)
2016 – Súlyosan atrófiás felső fogív rehabilitációja Zygoma implantátumokkal (Malo Clinic – Lisszabon)
2016 – Mosolytervezés kurzus (Dr. Csillag Mária – Smylist Akadémia)
2015 – Master of Implantology Mesterképzés (IMC Münster és Szegedi Tudományegyetem) 
2015 – All-on-4 sebészeti protokoll klinikai kurzus (Malo Clinic – Lisszabon) 
2014 – Haladó csontpótlási technikák vizsga (Urbán Implant Institute) 
2008 – Dento-alveolaris sebészet szakvizsga 
2008 – Szájsebészeti klinikai gyakornok
2006 óta implantációs beavatkozások gyakorlata
2004 – 2008 Fekvő osztályos és ambulanter szájsebészeti osztályos orvos
2004 óta magánrendelői praxis
2004 – Fogorvosi diploma cum laude 

Nyelvismeret: angol, francia, olasz