Garanciális elemek és periódusok a Bobdentnél

Garancia Bobdent Fogászati Központ

Tömések, inlay, onlay garanciája

A Bobdentben készült tömésekre, inlay-ekre, onlay-ekre 2 év garanciát vállalunk. A garancia keretében helyreállítjuk az eredeti állapotot, amennyiben lehetséges. Ha a kezeléstől számított 2 éven belül a tömés/inlay/onlay kitörik, vagy kiesik a fogból, és a fog állapota más szempontból nem tesz szükségessé egyéb kezelést, a restauratív kezelést garanciálisan újra elvégezzük.

Amennyiben a helyreállítással kapcsolatos kezelés után a fog gyökérkezelése szükséges 2 éven belül, a gyökérkezelés költsége nem garanciális. Amennyiben a gyökérkezelés után a fog helyreállítása fedőtöméssel lehetséges, úgy a fedőtömés elkészítése díjtalan. 

Amennyiben a restauratív kezeléstől számított 2 éven belül a fog oly módon sérül, hogy az csak koronával vagy egyéb típusú fogpótlással állítható helyre, akkor a korona/egyéb  fogpótlás költségeiből a 2 éven belüli restauratív kezelés költségét jóváírjuk. 

A garancia feltétele a páciens részéről a fél évenkénti professzionális szájhigiénés kezelésen való megjelenés, amit rutinszerűen dentálhigiénikus végez. 

Gyökérkezelések garanciája

A Bobdent rendelőben végzett ún. iniciális (első) gyökérkezelésekre 2 év garanciát vállalunk. Amennyiben az iniciális gyökérkezeléstől számított 2 éven belül a gyökérkezelt fogon gyökércsúcsi gyulladás alakul ki, akkor a fog következő gyökérkezelése (revíziója) garanciális keretek között valósul meg. 

A gyökérkezelt fogak sérülékenysége miatt javasoljuk a fog törése ellen biztonságos védelmet jelentő restauratív (helyereállító) kezelést (pl. korona vagy csapos korona elhelyezése a gyökérkezelt fogakon). Amennyiben a gyökérkezelt fog sérül, törik, és nem a javaslatunknak megfelelő restauratív ellátásban részesült, a garancia nem érvényes. Amennyiben a fog gyökérkezelése után a restauratív helyreállító kezeléseink ellenére sérül, törik, eltávolítása szükséges, a fog pótlására vonatkozó költségekbe a közvetlen gyökérkezelés utáni restauratív kezelési költségeket beszámítjuk. 

A garancia feltétele a páciens részéről a félévenkénti professzionális szájhigiénés kezelésen való megjelenés, amit rutinszerűen dentálhigiénikus végez. Az évenkénti radiológiai kontroll szintén feltétele a garanciának, amit fogorvos végez.  

Revízió, azaz újbóli gyökérkezelésekre is 2 év garanciát vállalunk.  A garanciális vállalásaink és feltételeink az iniciális gyökérkezeléssel megegyezőek. 

Természetes fogakra készült fogpótlások garanciája

A természetes fogakra készült fogpótlásokra 2 év garanciát vállalunk. Ez vonatkozik a fogpótlás fizikai sérülésére, úgy mint porcelán lepattanás, törés. A fogpótlással kapcsolatos kezelés után a pillérfog esetleges gyulladásából kifolyólag fellépő kezelési költségek nem képezik a garancia részét. 

A garancia feltétele a páciens részéről a félévenkénti professzionális szájhigiénés kezelésen való megjelenés, amit rutinszerűen dentálhigiénikus végez. Az évenkénti radiológiai kontroll szintén feltétele a garanciának, amit fogorvos végez.  

Implantációs fogpótlásokra vonatkozó garancia

Az implantációs fogpótlások esetén megkülönböztjük az implantátumra vonatkozó garanciát és a fogpótlásra vonatkozó garanciát. 

Bobdent Garancia az implantátumokra

A Nobel Biocare implantációs rendszer gyártói garanciája időkorlát nélküli. Mi a Bobdentben elsősorban a Nobel Biocare cég termékeit és eszközeit ajánljuk pácienseinknek. A Nobel implantátumok felhasználása esetén a gyártói garancia mellé a Bobdent hozzáteszi a munkadíj garanciát, ami azt jelenti, hogy a Nobel implantátumok esetleges cseréje esetén a páciens időkorlát nélküli garanciát élvez. 

Bobdent Garancia a fogpótlásokra, melyek implantátumon rögzülnek

Az implantátumokra készülő fogpótlások esetén elsősorban a NobelProcera® fogpótlásokat ajánljuk, mert ezekre ún. komplex gyártói garanciát ad a Nobel Biocare cég. Ez azt jelenti, hogy a NobelProcera® fogpótlásokra 10 év gyártói garancia vonatkozik. Törés, sérülés esetén a gyártó garanciálisan cseréli a megrendelőnek (a Bobdentnek) a fogpótlást. A komplexitás azt jelenti, hogy egyben egy időkorlát nélküli garancia is vonatkozik a NobelProcera® fogpótlásra, ha az azt tartó implantátum cseréje szükségessé válna. A Bobdent mindezen esetleges kezelésekre Bobdent munkadíj garanciát vállal, tehát a páciens számára ezek az esetleges kezelések díjmentesek.

A Nobel implantátumok és a NobelProcera® fogpótlások ún. zárt gyártói rendszerben készülnek, egyazon gyártói márkát képviselnek. A komplex garancia csak a Nobel implantátumokra készült NobelProcera® fogpótlások esetén érvényes. Ebből kifolyólag mi már az első kezelés során Nobel Biocare implantátumokat és NobelProcera® fogpótlásokat ajánlunk implantációs fogpótlások esetén.

A nem NobelProcera® fogpótlásokra 2 év garanciát vállalunk.

A hosszútávú ideiglenes fogpótlásokra fél év garanciát vállalunk.

Fogpótlás Bobdent

Rendszeres kontrollvizsgálat

Az implantációs fogpótlásokra vonatkozó garancia feltétele a páciens részéről a félévenkénti professzionális szájhigiénés kezelésen való megjelenés, amit rutinszerűen dentálhigiénikus végez. Az évenkénti implantátum-kontroll szintén feltétele a garanciának, amit fogorvos végez. 

A fogorvos által végzett implantátum-kontroll radiológiai vizsgálatból, szükség esetén az implantátumok  tisztításából, az implantátumok körüli szövetek szájon belüli vizsgálatából, szükség esetén azok kezeléséből áll, ami a csavarozható fogpótlás időszakos eltávolításával, majd annak visszahelyezésével járhat. 

Az implantációs fogpótlások fenntarthatóságát biztosító kezelésekkel kapcsolatosan felmerülő költségek nem tartoznak a garancia kereteibe, az implantációs fogpótlások hosszútávú megőrzését szolgálják, ami a fogorvos és a páciens számára egyaránt közös cél. 

Jelentkezzen konzultációra

Fogászati vizsgálat, konzultáció

Jelentkezzen fogászati konzultációra az Ön vagy akár az egész családja számára. A fogászati vizsgálaton nem csak akkor érdemes megjelenni, ha valamilyen fájdalma, vagy panasza van. Fogászati probléma akkor is kialakulhat, ha nem okoz észrevehető panaszt, tünetet.

Mi a Bobdentnél azt javasoljuk, hogy fél évente érdemes megjelenni egy általános fogászati állapotfelmérésen, így a tünet nélküli fogászati teendők hamar kiszűrhetők, a nagyobb problémák megelőzhetők. 

Kérjen időpontot az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével. Kollegáink keresni fogják a megadott elérhetőségen időpont egyeztetés céljából. 

Sűrgős esetben kérjük hívja a +36 1 400 1167-es számot!