Fogpótlás

Még ma is rendkívül sokan küzdenek foghiánnyal, és emiatt az esztétikai és életviteli hátrányon túl további negatív hatásokkal is szembe kell nézniük. Mi a Bobdentnél szakmai elhivatottságunkkal és empátiánkkal felvértezve minden nap azért dolgozunk,  hogy visszaadjuk pácienseinknek azt az áhított életminőséget, amit egy kiváló, tartós fogpótlással lehetséges elérni.

A fogpótlás szerepe

Amióta az emberi kultúra létezik, azóta létezik fogpótlás is. A fogpótlás szerepe mindig is kettős volt és ma is az: a foghiányok okozta funkcióbeli és esztétikai hátrányosságokat megszüntetni és lehetőség szerint az eredeti állapotot visszaállítani.

Ma a 21. században mi a Bobdentben is ezért dolgozunk a legmodernebb fogorvosi és fogtechnikai eszközökkel, az evidencia alapú fogorvoslás alkalmazásával és természetesen a legnagyobb empátiával.

Miért szükséges a fogpótlás, a foghiányok helyreállítása?

Ha valakinek egy kisebb foghiánya viszonylag elől, látható helyen van, akkor mindenki számára egyértelmű, hogy az esztétikai hátrány egyben egyfajta negatív szociális pozicionálást is jelent.  Egy esztétikus fogpótlás ilyenkor visszaadja a páciens önbizalmát és magabiztosságát.

A kisebb foghiányok nemcsak esztétikai hátrányt, hanem további fogászati problémákat is tudnak okozni. Például a foghiánnyal szomszédos fogak elmozdulhatnak és szuvasodhatnak is. Ezek a szomszédos fogak az elmozdulásuk miatt rossz irányba kapják a rágóerőt, és meggyengülhetnek. Ezáltal egy kisebb foghiány fogpótlás nélkül további fogak elvesztéséhez is vezethet. Ezért szükséges, hogy a kisebb foghiányokat is mielőbb fogpótlással lássuk el.

A nagyobb foghiányok azon túl, hogy esztétikai, lelki, szociális és további fogászati problémákat okozhatnak, az általános egészségi állapotra is kihatnak. A nagy foghiánnyal rendelkező páciensek, akiknek nincs vagy nem megfelelő a fogpótlásuk, nem tudnak megfelelően étkezni. Ezáltal leggyakrabban emésztőrendszeri, de egyéb más általános egészségbeli és lelki állapotromláshoz is vezethet a nagyobb foghiány.

A nagyobb foghiányok fogpótlással történő helyreállításával ezeket a problémákat a legjobb tudásunk és hozzáállásunk szerint igyekszünk megoldani.

A Bobdentnél elérhető magas minőségű (high-tech) fogpótlás

Mindenki számára fontos, hogy a fogorvos által készített fogpótlása szép, kényelmes és tartós legyen. Mi a Bobdentnél már megtapasztaltuk, hogy ezt, a páciens részéről teljesen érthető és reális elvárást, szakmailag teljesíteni csak akkor lehetséges, ha a fogorvos szaktudása naprakész, és a felhasznált anyagok kiválasztása terén is a tartós és kiváló minőségben gondolkodunk. Számunkra egy tökéletes fogpótlás elkészítése ezért is egy izgalmas és kihívásokkal teli folyamat.

Azért, hogy a pácienseink elvárását hosszútávon is teljesíteni tudjuk, elköteleződtünk a tartós és kiváló minőségű, időtálló garanciával rendelkező fogpótlások iránt. Ezért rendelőnkben a Procera (Nobel Biocare cég, USA) által gyártott fogpótlásokat ajánljuk pácienseink számára. A Procera rendszer egyaránt alkalmazható implantátumokra és meglévő fogakra készítendő fogpótlások esetén.

Lépjen velünk kapcsolatba és visszahívjuk Önt!

Fogpótlás típusok

Bobdent szóló fogpótlás

Szóló koronák

Szóló koronával akkor látunk el egy fogat, amikor egy fog megerősítésére, vagy esztétikai helyreállítására van szükség. Ez nem valódi fogpótlás, hiszen foghiány nem áll fenn, mégis fogpótlási metódusokkal dolgozunk. 

Szóló foghiány pótlásakor az implantációs fogpótlás jelenti a legkorszerűbb és legelőnyösebb megoldást, ugyanis a beültetett implantátumnak köszönhetően a fogpótlás készítésekor elkerülheti a hiányzó foggal szomszédos fogak lecsiszolását vagyis nem kell feláldoznia a szomszédos fogakat egy foghiány miatt.

Bobdent részleges fogpótlás

Egy fog vagy háromnál kevesebb fog hiányának fogpótlása

Egy kisebb foghiány fogpótlását megoldhatjuk a foghiánnyal szomszédos fogakra ragasztott híddal vagy a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül, implantátummal is.

A híd elkészítése során nagyon nagy odafigyeléssel (nagyító szemüveg használata mellett) lecsiszoljuk a foghiánnyal szomszédos fogakat, amelyek a híd pilléreként fognak szolgálni. A hidak ma már CAD-CAM technológiával készülnek. Rendelőnkben már lehetőség van arra is, hogy a digitális munkafolyamat kezdő lépéseként a hagyományos lenyomatvétel alternatívájaként fogászati scan alkalmazásával indítsuk fogtechnikus mesterünkkel a közös munkát. A közös munka eredménye a CAD-CAM technológiával legyártott pontos, tartós és esztétikus fogpótlás, a modern fogászati híd. Ezt a hidat a pillérfogakra ragasztjuk, így helyreállítva a foghiányt.

Amennyiben a foghiánnyal szomszédos fogak lecsiszolását szeretnénk elkerülni, a fogászati implantátumok jelentik a megoldást.  Ilyenkor a fogászati implantátumok a foghiány helyére kerülnek beültetésre, és a fogpótlások az implantátumokon rögzülnek.

Garancia Bobdent Fogászati Központ

Nagyobb foghiány fogpótlása

Nagyobb foghiányok esetén a megfelelő fogpótlás kiválasztása egy komplex döntéshozatalon alapul, amelyben nemcsak a fogorvos naprakész szaktudása számít, hanem nagy szerepet játszik a páciens komfortigénye is.

Ebben az esetben is törekszünk a fix fogpótlások kivitelezésére. Ilyenkor már egyre nagyobb szerepet kapnak a fogászati implantátumok, hiszen rögzített fogpótlások készítése nagyobb foghiányok esetén gyakran csak implantátumok segítségével oldhatók meg. 

Amennyiben a fogorvos és a páciens közös konzultációja alapján az implantátumok nélküli fogpótlás készítésére esik a választás, készülhet egy sok fogat pótoló, a páciens saját fogain rögzülő híd (akár ún. körhíd is), vagy ún. kombinált fogpótlás is, amikor a fix és a kivehető fogpótlások kombinációjáról beszélünk.

Bobdent teljes fogpótlás

Teljes foghiány fogpótlása

Amikor már a fogak egyike sem megtartható vagy már úgy találkozik a fogorvos a pácienssel, hogy a páciens összes fogát elveszítette, akkor is van rögzített fogpótlásra lehetőség. Ez egy olyan szakmai megoldás, mely a páciens számára rendkívül előnyös, hiszen nagyon rövid idő alatt (4 munkanap!) visszanyerheti megszokott életminőségét, önbizalmát, mosolyát. Ez az eredeti All-on-4 technika. Mi a Bobdentnél sok éves tapasztalattal rendelkezünk az All-on-4 technika mind sebészi, mind fogpótláskészítési területén is.

Amennyiben nem implantátumokra rögzített fogpótlás készül, tejes foghiány esetén csak kivehető fogpótlás lehetséges a fogak pótlására.

A fogpótlások szakorvosai

Dr Bártfai Eszter – Fog- és szájbetegségek szakorvosa, Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

Dr. Bártfai Eszter

Fog- és szájbetegségek szakorvosa, konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

Dr Orosz Gábor - Fogorvos, Dento-alveolaris sebész szakorvos

Dr. Orosz Gábor

Fogorvos, dento-alveolaris sebész szakorvos, implantációs szakorvos

Dr. Németh Viktória fogszakorvos

Dr. Németh Viktória

Fog- és szájbetegségek szakorvosa, implantációs fogpótlások fogszakorvosa

Dr Szlovák Anikó – Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos

Dr. Szlovák Anikó

Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvosa

Jelentkezzen konzultációra

Családi fogászati vizsgálat

Jelentkezzen fogászati konzultációra az Ön vagy akár az egész családja számára. A fogászati vizsgálaton nem csak akkor érdemes megjelenni, ha valamilyen fájdalma, vagy panasza van. Fogászati probléma akkor is kialakulhat, ha nem okoz észrevehető panaszt, tünetet.

Mi a Bobdentnél azt javasoljuk, hogy fél évente érdemes megjelenni egy általános fogászati állapotfelmérésen, így a tünet nélküli fogászati teendők hamar kiszűrhetők, a nagyobb problémák megelőzhetők. 

Kérjen időpontot az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével. Kollegáink keresni fogják a megadott elérhetőségen időpont egyeztetés céljából. 

Sűrgős esetben kérjük hívja a +36 1 400 1167-es számot!