Hogyan gondoskodjon fogpótlásáról és implantátumáról?

Otthoni szájápolás és rendelői kontroll tájékoztató

Nagy öröm számunkra, hogy az elkészült fogpótlásával lehetőségünk van hozzájárulni egészsége javításához és mosolya megőrzéséhez. Az újonnan átadott fogpótlása nem csupán a rágófunkció helyreállítására szolgál, hanem hozzájárul magabiztosságához és kényelméhez is, viselje örömmel.

Ebben a cikkben olyan információkat talál, amelyek segítenek Önnek abban, hogy hogyan kell gondoskodnia fogpótlásáról.

Az általunk készített fogpótlására hosszú távú garanciát vállalunk. A garancia feltétele az otthoni helyes szájápolási rutin és a rendszeres kontrollvizsgálatunkon való megjelenés.

Rendszeres Kontrollvizsgálatok

Félévenként – Szájhigiénés kontroll

Professzionális szájhigiénés kontroll és kezelés dentálhigiénikus által.

 

Évenként – Implantátum kontroll

Radiológiai vizsgálat, az implantátumok körüli szövetek szájon belüli vizsgálata, szükség esetén azok kezelése, valamint a fogpótlás professzionális tisztítása

Otthoni Szájápolási Protokoll

Tartsa tisztán a híd és az íny közötti területet fogorvosa ajánlása és dentálhigiénikusa instrukciói szerint superfloss fogselyem vagy fogköztisztító kefe rendszeres használatával.

A műfogak tisztán tartására soft vagy ultra soft fogkefét használjon.

Kerülje a fehérítő hatású fogkrémeket.

Viselje éjszakai fogvédő sínjét.

Szájzuhany használatát nem javasoljuk.

Fogselyem és fogköztisztító kefe helyes használata

Használjon Superfloss fogselymet vagy fogköztisztító kefét az orvosa utasításai szerint a fogközökben és a fogpótlás alatt:

Fogorvosa utasításai szerint használjon Superfloss fogselymet vagy fogköztisztító kefét a fogpótlás alatt és az implantátumok körül:

Az implantátumos fogpótlások élettartama nagymértékben függ a megfelelő szájhigiéniától és a rendszeres professzionális tisztítástól. Ne feledje, hogy az otthoni fogápolás és a rendszeres kontrollvizsgálatok elengedhetetlenek a fogpótlások és implantátumok hosszú távú sikeréhez és fenntartásához. Kérjük, kérdései esetén forduljon szakorvosainkhoz és dentálhigiénikusainkhoz.