Dentálhigiénia

Mi a Bobdentben tudjuk, hogy a dentálhigiénia egyrészt szükséges az  egészséges fogazat megtartásához, másrészt pedig a már helyreállított fogászati állapot hosszú távú fenntarthatóságának alappillére. E cél elérésében segítenek Önnek szakképzett és tapasztalt dentálhigiénikusaink.

 

Dentálhigiénia a Bobdentnél

Dentálhigiénia a prevenció szolgálatában

A dentálhigiénia nem fogorvosi szintű fogászati kezelés, ugyanakkor mégis nagyon fontos alapja a fogászati egészség megőrzésének, ezért dentálhigiénikusaink szorosan együttműködnek a fogorvosainkkal, azért, hogy az Ön szájhigiénéje a lehető legmagasabb szintű legyen.

A mindennapokban rendszeresen találkozunk azzal, hogy sokan a legjobb szándékuk ellenére is nem helyes módon igyekeznek fogaikat tisztán tartani, ami hosszú távon fogászati problémákhoz vezethet (kóros fogkopások, ínygyulladások, fogszuvasodások, ínyvisszahúzódások). Ilyenkor szívesen segítünk a helyes fogápolási technikák bemutatásában, elsajátításában.

A rendszeres dentálhigiénés ellenőrzésekkel és tanácsadásokkal szakképzett dentálhigiénikusaink folyamatosan kontrollálni tudják a helyes preventív fogápolási technikák hatékonyságát. Mindent meg is tesznek azért, hogy pácienseink minél hatékonyabban legyenek képesek otthoni körülmények között fogaikat a legmagasabb higiénés szinten ápolni.

Dentálhigiénia

Dentálhigiénia a fenntarthatóság szolgálatában

A dentálhigiénés feladatokat ellátó dentálhigiénikusaink, a tanácsadáson túl dentálhigiénés kezeléseket is végeznek, úgy, mint fogkőeltávolítás, fogpótlások tisztítása.

Talán kevesen gondolnak arra, hogy a fogpótlások elkészítése után azok viselése során szükség van utógondozásra, azaz folyamatos ellenőrzésre, tisztításra. Különösen igaz ez az implantációs fogpótlásokra. Ezeket az ellenőrzéseket, tisztításokat dentálhigiénikusaink fogorvosainkkal szorosan együttműködve, önállóan végzik.

A dentálhigiénés ellenőrzések és kezelések során pácienseink fogpótlásait is ellenőrizzük és tisztítjuk. Ezáltal pácienseink fogpótlásainak élettartama jóval hosszabbá tehető, hiszen az esetleges apró, a páciens számára észrevehetetlen változások is kiszűrhetők. Ezért javasoljuk a félévenkénti rendszeres dentálhigiénés kontrollt pácienseink számára.

Dentálhigiénia az esztétika szolgálatában

Dentálhigiénikusaink a tisztítás mellett fogfehérítési szolgáltatást is tudnak nyújtani, hogy az Ön egészséges mosolya még vonzóbb legyen. Rendelőnkben dentálhigiénikusaink által kontrollált otthoni fogfehérítő rendszerekkel akár több árnyalattal világosabb fogszín is elérhető. Így növelhetjük pácienseink magabiztosságát a mindennapok során, hiszen egy megnyerő mosoly sokszor aranyat ér. 😊

Dentálhigiénikusaink

Eke Alexandra

Eke Alexandra

Fogászati asszisztens, dentálhigiénikus

Kalmár Nikoletta

Kalmár Nikoletta

Fogászati asszisztens, dentálhigiénikus

Pánczél Melinda

Pánczél Melinda

Fogászati asszisztens, dentálhigiénikus