Szájsebészet

Akár egy fiatal családtag bölcsességfog problémájáról, akár az idősebb generáció implantációs fogpótlásáról legyen szó, a Bobdentben egy helyben biztosított a modern szájsebészeti diagnosztika, a korszerű eszközpark, a tapasztalt szakorvos és a mögötte álló csapat.

Bobdent, a felszerelt rendelő

Rendelőnkben minden fogászati beavatkozás egy helyen elvégezhető

Egy szájsebészeti beavatkozás előtt panoráma röntgen vagy CBCT felvétel készítése szükséges a pontos állapot megismeréséhez, amely nem minden rendelőben biztosított. Ezután lehetséges maga a szájsebészeti beavatkozás, melyet erre szakosodott kezelőorvos végezhet el, kizárólag speciálisan felszerelt kezelőben. 

Tudjuk, hogy egy család számára a család logisztikája külön kihívást jelent. Rendelőnkben a szájsebészeti beavatkozásokhoz minden feltétel egy helyben biztosított, így a logisztika a család számára is sokkal egyszerűbb.

Bobdent Fogászati és Implantációs központ rendelő

Szájsebészeti kezeléseink

Bölcsességfog beszorulása röntgenen

Bölcsességfogak eltávolítása

Miért fontos a beavatkozás?

Fogfejlődési rendellenesség során leggyakrabban az alsó, felső bölcsességfogak, de más fogak is „beszorulhatnak” vagyis nem megfelelő helykínálat esetén nem törnek elő. Gyakran feszítő, fájdalmas tüneteket okoznak, amikor a többi fogat nyomják.

Ha előtörésükre nincs lehetőség, akkor eltávolításuk a fogtorlódás, a fellépő gyulladás megelőzése miatt nagyon fontos. A bölcsességfog eltávolítása helyi érzéstelenítésben fájdalommentesen történik, de lehetőség van aneszteziológus szakorvos közreműködésével ún. iv. szedációban mind a négy bölcsességfog egyszerre történő eltávolítására is.

Lépjen velünk kapcsolatba és visszahívjuk Önt!

Gyökércsúcsi gyulladások megszüntetése

A gyökércsúcs resectio a fog megmentése érdekében végzett kisműtét, melynek célja a gyulladásos folyamatot okozó, gyökérkezeléssel nem elérhető gyökércsúcsi gyulladásos gócforrás eltávolítása.

Mikor szükséges és hogyan történik a gyökércsúcs resectio?

A gyökércsúcs resectio a fog megmentése érdekében végzett kisműtét, melynek célja a gyulladásos folyamatot okozó, gyökérkezeléssel nem elérhető gyökércsúcsi gyulladásos gócforrás eltávolítása. A gyökércsúcs eltávolítása előtt a gyökértömött fogak esetén a gyökértömést ki kell cserélni, a gyökértömés nélküli fogakat gyökérkezelni kell.

Gyökércsúcsi gyulladás
Állcsont ciszta gyulladás

Állcsont ciszta eltávolítás

Az állcsontokban gyakoriak a fogeredetű, jóindulatú ciszták, vagy tömlők, melyek üregét folyadék tölti ki. A ciszta egyik legfőbb jellemzője, hogy folyamatosan, gyakran észrevétlenül növekszik, ezért a régóta fennálló ciszták jelentős méretűek lehetnek. Sokszor kontroll röntgenfelvétel alkalmával derül ki, hogy a páciensnek cisztája van. Ezért is fontos, hogy rendszeresen járjunk fogászati ellenőrzésre.

Eltávolításuk sebészi úton történik, legtöbbször helyi érzéstelenítésben.

Fogászati implantáció

A fogászati implantáció és az egyes esetekben ehhez kacsolódó csontpótlás is szájsebészeti beavatkozás.

Rendelőnk kiemelt szakterülete a fogászati implantáció és az implantátumokra rögzített fogpótlások készítése, ezért készítettünk egy kizárólag a fogászati implantációval foglalkozó honlapot, ahol igyekeztünk a fogászati implantációval kapcsolatban részletes és kielégítő információt nyújtani minden kedves érdeklődőnek. 

A fogászati implantáció és csontpótlás témakörben a Bobdent Implantációs Központ honlapján található teljeskörű információ.

Nobel Biocare All-on-4 fogászati implantáció

Szájsebészet szakorvosa

Dr Orosz Gábor - Fogorvos, Dento-alveolaris sebész szakorvos

Dr. Orosz Gábor M.Sc.

Rendelőnkben a szájsebészeti beavatkozásokat  Dr. Orosz Gábor dento-alveorális sebész szakorvos végzi, aki rendszeresen vesz részt hazai és külföldi továbbképzéseken, hogy elsajátítsa a legkorszerűbb technikákat. Valamint alapvető fontosságúnak tartja, hogy egy komplex beavatkozás is jó légkörben történjen, és pozitív élményként maradjon meg a páciensben.

Jelentkezzen konzultációra

Fogászati vizsgálat, konzultáció

Jelentkezzen fogászati konzultációra az Ön vagy akár az egész családja számára. A fogászati vizsgálaton nem csak akkor érdemes megjelenni, ha valamilyen fájdalma, vagy panasza van. Fogászati probléma akkor is kialakulhat, ha nem okoz észrevehető panaszt, tünetet.

Mi a Bobdentnél azt javasoljuk, hogy fél évente érdemes megjelenni egy általános fogászati állapotfelmérésen, így a tünet nélküli fogászati teendők hamar kiszűrhetők, a nagyobb problémák megelőzhetők. 

Kérjen időpontot az alábbi jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével. Kollegáink keresni fogják a megadott elérhetőségen időpont egyeztetés céljából. 

Sűrgős esetben kérjük hívja a +36 1 400 1167-es számot!