Milyen rendszerességgel kell gyermekemet fogorvoshoz vinnem?

Mikor ideális először fogorvoshoz vinni gyermekem? 

Nagyon fontos a gyermekek fogorvosi / fogmosási szokásainak kialakítása már a tejfogak előtörésének időszakában, mivel már az összes tejfog 2 éves kor körül megjelenik a picik szájában. A fogászati szűrővizsgálatok már 1,5 – 2 éves kortól rendszeresen szükségesek, nemcsak a fogak ellenőrzésére, hanem a helyes étkezési/fogmosási szokások kontrollálása végett is, illetve az esetleges rossz szokások (pl. ujjszopás, cumizás) és logopédiai problémák (pl. nyelvlökéses nyelés) is időben kiszűrhető.

Milyen rendszerességgel érdemes kontrollvizsgálaton megjelenni?

A rendszeres fél évenkénti kontroll vizsgálatok javasoltak a gyermekeknél is.

Összeköthetjük a gyermek időpontját a saját hat havi kontrollvizsgáltunkkal, így kialakítva a természetes közeledést a fogorvosi rendelővel kapcsolatban: ha anyu és apu is rendszeresen eljön, hogy megnézzék a fogait, nem lehet olyan rossz hely.

Milyen rendszerességgel érdemes kontrollvizsgálaton megjelenni?

Amennyiben a fogmosás elsajátítását szeretnénk kontrollálni, hogy a gyermek milyen hatékonyan tudja önállóan elvégezni azt, a képződött fogkövet szeretnénk eltávolítani, vagy esetleg a szülőben merül fel bármilyen kérdés a kezelésekkel kapcsolatosan, érdemes dentálhigiénikus vagy gyermekfogorvos kollégával személyre szabottan kialakítani a kontroll vizsgálatok időpontjait.

Mi a teendő, ha azonnal fogorvoshoz kell vinnem gyermekem?

Nagyon fontos kihangsúlyozni, hogy amennyiben bármilyen panasza, fájdalma lenne a gyermeknek a fogaival kapcsolatosan, érdemes már a panaszok megjelenésekor mihamarabb felkeresni a fogorvost. Hívjon minket bizalommal a +36 1 400 1167-es telefonszámon, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot online űrlapunk segítségével.

További kérdések-válaszok gyermekfogászat témában

A gyermekfogászathoz kapcsolódó árakról itt tájékozódhat.