Dr. Szlovák Anikó

Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakorvos

Szakterülete: fogmegtartó kezelések, gyökérkezelés, esztétikus tömések és fogpótlások (betétek, koronák, hidak) készítése, gyermek- és ifjúságfogászati kezelések

Fő érdeklődési kör: Operációs mikroszkóppal nagyításban végzett precíziós gyökérkezelési technikák, esztétikus fogpótlások készítése

Szakmai gyakorlata:

2022 – Endodontia szakvizsga – Gyökérkezelés szakorvosa
2019 – Nobel Biocare Protetikai alapkurzus – Dr. Czinkóczky Béla
2018 – Digitalis chairside rendszer a fogorvosi gyakorlatban
2017 – Gyökércsatorna megmunkálás a legkorszerűbb forgó, illetve reciprok mozgást végző rendszerekkel, gyökértömési technikák – Dr. Csikány Csilla
2017 – Dental World Endodonciai Kongresszus
2016 – Fejlődés és ergonómia az endodonciában
2016 – A parodontológiai elveken nyugvó vállas előkészítés és héjpreparálás – Volom Dental
2015 – Dental World: Fogászati Prevenciós Szimpózium
2015 – VII. Upgrade Nemzetközi Kongresszus
2015 – Kulcs az anterior régió direkt kompozíciós restaurációihoz
2014 – Kis teljesítményű laserek és fotodinamikus terápia a gyakorlatban – Gáspár Medical Center
2011 – Konzerváló fogászat és fogpótlástan szakvizsga 
2008 – Fogorvosi diploma (Budapest)

Nyelvismeret: angol, német

Üdvözlöm! 

Dr. Szlovák Anikó vagyok.

A fogorvosi diplomám megszerzése óta töretlen lelkesedéssel és a szakma szeretetével vezérelve űzöm fogorvosi hivatásomat, és törekszem a fogak megmentésére, illetve a foghiányok magas esztétikai szinten való pótlására.

Célkitűzésem a fogászati kezelések precíz, szakmai tudásom szerinti legmagasabb szintű kivitelezése, a fogászattól való félelem eliminálása mellett. Páciensközpontú szemléletem szerint célom, hogy a hozzám fordulónak a fogorvosról ne a félelem, hanem az értékes segítő jusson az eszébe. A Bobdentben meglévő szakmai hozzáállásnak és korszerű eszközparknak köszönhetően mindezt nap mint nap elérhetem.

Fontosnak tartom mindennapi helyreállító fogorvosi tevékenység mellett a helyes fogápolás már egészen kisgyermekkorban való megismertetését, annak elsajátításának segítését. Meggyőződésem, hogy a rendszeres fogászati szűrővizsgálatok és a kezelések során a kölcsönös bizalom kiépítése munkánk hosszú távú sikerének kulcsa.

Az évek során szerzett tapasztalataimmal, folyamatos szakmai fejlődéssel és nagy türelemmel végzem a magas precizitást igénylő fogmegtartó kezeléseket, professzionális gyökérkezeléseket, az esztétikus tömések és fogpótlások készítését.

A digitális fogászati eszközpark és a mikroszkóp segítségével végzett fogászati beavatkozások egyre szélesebb skálája a magas minőségű komplex fogorvosi tevékenység záloga is egyben. A mikroszkóp általi részletgazdagság miatt többszörös nagyításban végezhetőek el a gyökérkezelések, ezáltal sokszor reménytelennek tűnő fogak tarthatóak meg.

Ezért elhatároztam, hogy szakmailag ezen a területen kihívás elé állítom magam, és abszolválom a ma elérhető legújabb szakvizsgát ebben a témakörben. A mindennapi munkám, esettanulmányok, saját eseteim dokumentációinak egyetemi szintű tudományos feldolgozása mellett az endodonciai szakvizsgát is sikeresen teljesítettem.  

Várom Önt a Bobdentben sok szeretettel!