Kérdések - Válaszok

Szolgáltatásaink bemutatásánál törekedtünk a kellő tömörségű, alapvető ismeretek megosztására, de van, amikor érdemes bővebben elmélyedni az egyes témákban. A tudástárban minden információt megtalál, amit a fogak kapcsán tudni érdemes. Ha szeretne ennél is bővebb felvilágosítást kapni vagy lennének további kérdései, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken és szívesen segítünk.

Családi fogászat

Fogászati vizsgálat bobdent

Mikor érdemes fogászati vizsgálaton megjelennem?

Nem csak akkor érdemes megjelenni, ha van valamilyen fájdalom, vagy panasz. Fogászati probléma akkor is kialakulhat, ha nem okoz észrevehető panaszt, tünetet. Ezért mi a Bobdentnél azt javasoljuk, hogy fél évente érdemes megjelenni egy általános fogászati állapotfelmérésen.

elolvasom

Gyermekfogászat

Mi az a barázdazárás?

A barázdazárás egy olyan egy preventív fogászati kezelés, amely elsődleges célja, hogy csökkentsük a fogszuvasodás kialakulásának kockázatát.

elolvasom

Hogyan történik a tejfogak tömése?

Előfordul, hogy a tejfogak tömése szükségessé válik egy baleset következtében vagy fogszuvasodás miatt. Ilyen esetekben a tejfogak tömésével fájdalommentesen helyreállítjuk a fogak eredeti alakját és funkcióját.

elolvasom

Fogszabályozás

Fogszabályozás

Mik a fogszabályozást érintő legfontosabb kérdések?

Meddig kell hordani a fogszabályozót? Lehet-e fogszabályozni vegyesfogazatban? Mi a teendő, ha leesik a brackett? Mikorra időzítsük az első fogszabályozás konzultációt a gyereknél? Ezekre a kérdésekre mind választ kaphat a kérdések a fogszabályozásról cikkünkben.

elolvasom

Implantáció és fogpótlás

Mennyi idő alatt készül el az implantátum?

Mi a Bobdentben arra törekszünk, hogy pácienseinknek a lehető legkevesebb időt kelljen foghiánnyal eltölteniük. Amennyiben az eltávolítandó fog gyökér része, és a körülötte található állcsont alkalmas az úgynevezett azonnali implantációra, akkor az implantátum azonnal behelyezésre kerülhet már a foghúzással egy időben.

elolvasom

Nekem lehet implantátumom?

Ma már az implantációs fogpótlások elkészítése csak nagyon ritka esetben ellenjavallt. Gyakorlatilag akinek egy kisebb jellegű sebészeti beavatkozás elvégezhető, implantációs fogpótlást is készíthetünk.

elolvasom